Sastojci
– 350 gr brašna
– 130 gr smeđeg šećera
– 60 gr putera
– 50 ml ulja
– 2 jaja
– 2 kašike meda
– 2 kašičice rendanog đumbira
– 1 kašičica cimeta
– 2 kašičice sode bikarbone
– 1 kašičica sirćeta
– 100 gr bijele čokolade
– 50 gr čokolade za kuhanje
– 1 narandža korice
– 130 gr smeđeg šećera
– 60 gr putera
– 50 ml ulja
– 2 jaja
– 2 kašike meda
– 2 kašičice rendanog đumbira
– 1 kašičica cimeta
– 2 kašičice sode bikarbone
– 1 kašičica sirćeta
– 100 gr bijele čokolade
– 50 gr čokolade za kuhanje
– 1 narandža korice
Način pripreme
Jaja umutite sa šećerom da dodajte puter sobne temperature, ulje i med.
Dodajte đumbir, koricu narandže, so i sirće.
Brašno pomiješajte sa sa sodom bikarbonom, cimetom i dodajte u smjesu zajedno sa otopljenom bijelom čokoladom.
Dodajte čokoladu za kuhanje izrezanu na kockice i ostavite daodstoji 30 minuta.
Rukama oblikujte kuglice veličine oraha, pritisnite ih i pospite sa malo šećera.
Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 10 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar