Sastojci
– 120 ml maslinovog ulja
– 3 žlice limunovog soka (može i vinskog octa)
– 400 g šampinjona
– pola suhe ljute chilli papričice
– 1 žličica majčine dušice
– pola žličice ružmarina
– pola žličice origana
– 1 žličica korijandera u zrnu (nije uvjet)
– 3 češnja češnjaka
– sol
– papar
– 3 žlice limunovog soka (može i vinskog octa)
– 400 g šampinjona
– pola suhe ljute chilli papričice
– 1 žličica majčine dušice
– pola žličice ružmarina
– pola žličice origana
– 1 žličica korijandera u zrnu (nije uvjet)
– 3 češnja češnjaka
– sol
– papar
Priprema
U malo dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa dodati cijele šampinjone (koje ste prethodno malo oprali vodom i obrisali), limunov sok, začine, sitno sjeckanu ljutu papričicu (bez sjemenki) i sitno sjeckani češnjak. Pirjati 15-ak minuta, dok šampinjoni malo ne omeknu. Ako je potrebno, podliti s malo vode.
Sve premjestiti u zdjelicu, zajedno sa uljem i začinima u kojima ste pirjali šampinjone, prekriti folijom i ostaviti barem 2 sata u hladnjaku da se okusi fino spoje.
Poslužiti hladno, kao salatu prilog uz glavno jelo.
Ako su vam šampinjoni preveliki, prije pirjanja ih prerežite na pola.
Nema komentara:
Objavi komentar