Sastojci
– 100 gr petit keksa
Žuti fil
– 3 dc vode
– 2 dc mleka
– 4 kašike gustina
– 3 žumanjka
– 5 kašika šećera
– 2 dc mleka
– 4 kašike gustina
– 3 žumanjka
– 5 kašika šećera
Crveni fil
– 6 dc soka od brusnice
– 2 pudinga od vanile
– 2 kašike šećera
– 2 pudinga od vanile
– 2 kašike šećera
Priprema
U vatrostalnoj posudi ili nekom malo dubljem plehu dim 14×24 poređati keks ja sam napisala 100 gr,ali sve zavisi od debljine keksa ima tanjih i debljih,može i plazma,keks netreba umakati omekša od fila.
Žuti fil: 3 žumanja , šećer, vanil šećer i gustin pomešati. Mleko i vodu staviti da se kuva i kad provri sipati u jaja i vratiti na ringlu da se skuva ,onako kao puding, sipati fil odmah preko keksa. ostaviti da stoji dok se skuva crveni fil.
Crveni fil: sok, puding i šećer staviti sve zajedno da se kuva, kad se zgusne i provri sipati preko žutog fila.
Nema komentara:
Objavi komentar