Sastojci
Testo
– 120 gr pirea iz kesice
– 4 dl hladne vode
– 2 kašike ulja
– 1 kom jaje
– 200 gr brašna
– prstohvat soli
– punjenje
– šljive po potrebi
– šećer u kockama
– prezle
– 4 dl hladne vode
– 2 kašike ulja
– 1 kom jaje
– 200 gr brašna
– prstohvat soli
– punjenje
– šljive po potrebi
– šećer u kockama
– prezle
Priprema
Redom kojim su ispisani sastojci se stave u činiju i rukom umese. Dobije se masa koja će biti srednje tvrdoće, pa je oblikovati u veknu malo manjeg francuskog hleba.
Nožem seći kolutove i u njih stavljati ili cele presečene šljive u koje ste stavili pola kockice šećera, ili samo polovine šljiva isto sa pola kockice šećera.
Kuvati u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Vaditi rešetkastom kašikom i stavljati da se proprže u tiganju sa prezlama.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar