Sastojci
4 osobe- Za testo
- 230 ml. tople vode ( 45°C)
- 1 kašika šećera
- 1/2 paklice (25 gr.) svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 310 gr. brašna
Priprema
- 1.U toploj vodi rastvoriti kvasac, dodati šećer, maslinovo ulje i so i dobro izmešati.
- 2.Ovu smesu sipati u brašno i umesiti testo.
- 3.Testo ostaviti da se odmori 10-15 minuta što je dovoljno da naraste duplo.
- 4.Podeliti testo na 4 dela rastanjiti i filovati picu po želji.
- 5.Peći na 220-240°C na najvišoj rešetci oko 15 minuta.
Posluživanje
Na slici je pizza veoma bogata kakvu voli moj muž, mislim da bi italijani rekli da to nije pizza ali ukusi su različiti. Ja obično radim sa svežim paradjzom ili sosom od paradajza koji sama napravim, pa onda dodajem ostale sastojke, i obavezno svež bosiljak i origano. Vi po vašoj želji mislim da je tu i draž pizze, svaka je drugačija.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar