subota, 29. listopada 2016.

Domaći Eurokrem


Potrebno:

  • 150 ml vode
  • 300 gr šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 gr putera
  • 200 gr mlijeka u prahu
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr bijele čokolade

Priprema:

  • U posudu staviti vodu, šećer i vanilin šećer.
  • Sve zajedno zagrijavati dok se šećer ne otopi.
  • Dodati bijelu čokoladu i mješati dok se ne istopi.
  • Čim prokuha maknuti sa peći i ostaviti da se prohladi.
  • U to umiješati puter i mlijeko u prahu.
  • Dobro izmiješati pa podijelit na dva dijela.
  • Na pari otopit čokoladu, pa dodat u jedan dio, a drugi dio ostaviti bijel.
  • U teglu kašikom dodavat tamnu pa bijelu smjesu ili u isto vrijeme sipat obje smjese pa poklopiti teglu.
Izvor: namirnice.ba

Nema komentara:

Objavi komentar