Sastojci:
– 500g keksa “petit beurre”
– 1200 ml mlijeka
– 10 kašika griza
– 20 kašika šećera
– 2 vanili šećera
– 2 pudinga od vanile
– 2 šlaga
– 300 g višanja
– 1200 ml mlijeka
– 10 kašika griza
– 20 kašika šećera
– 2 vanili šećera
– 2 pudinga od vanile
– 2 šlaga
– 300 g višanja
Priprema:
Odvojite litar mlijeka, 10 kašika šećera i 1 vanili šećer i kuhajte dok se šećer ne istopi. Lagano dodajte griz i mešajte dok se ne zgusne. Keks potapajte u ostatak mlijeka i redajte ga u dubljoj tepsiji tako da formirate koru.
Prelijte koru još toplim grizom i ostavite da se ohladi. U 8dl vode sipajte 10 kašika šećera, 1 vanili šećer i mješajte dok ne proključa, zatim dodajte višnje, i umješajte prethodno umućen puding sa 2dl vode. Gust i još topao fil prelijte preko ohlađenog griza, preko rasporedite preostali keks, a zatim ga premažite čvrsto ulupanim šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar