petak, 28. listopada 2016.

DOMAĆE KREM BANANICE: BRZO SE SPREMAJU A UKUS JE SKORO IDENTIČAN PRAVIM KREM BANANICAMA


Sastojci
za smesu
– 600 gr šećera
– 30 gr (3 kesice) želatina
– 300 ml vode
– 1 ekstrat od banane
za preliv
– 150 gr čokolade
– malo putera
– malo ulja
Priprema
600 gr šećera skuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi šećer, nekih 4, 5 minuta.
U100ml vode istresti 3 kesice želatina
Kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
Tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos malo promutiti. (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane, ja stavljam 2 jer vise volim jači ukus).
Smesu razliti u uljem podmazan pleh
Kada se ohladi iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i pre sečenja ali ja ga prvo isečem da bude preliven sa svih strana.

Nema komentara:

Objavi komentar