Sastojci:
Za kore:
– 2 x 5 belanaca
– 2 x 10 kasika secera
– 2 x 1 kasika limunovog soka
– 2 x 3 kasike prezle
– 2 x 10 kasika secera
– 2 x 1 kasika limunovog soka
– 2 x 3 kasike prezle
Za fil 1:
– 10 zumanaca
– 10 kasika secera
– 10 kasika secera
Za fil 2:
– 5 kasika gustina ili brasna
– 1l mleka
– 2 kesice vanil secera
– 250gr maslaca
– 1l mleka
– 2 kesice vanil secera
– 250gr maslaca
I jos:
– 200gr mlevenog plazma keksa (ili po zelji)
– 1/2kg slag krema (belog)
– oko 6 dl kisele vode
– 1/2kg slag krema (belog)
– oko 6 dl kisele vode
Priprema
Mutiti belanca, dodati secer, mutiti dok se ne otopi, dodati limunov sok i lagano umesati prezlu pa izliti u pleh sa pek papirom i peci na 120 stepeni 1h.
Ponoviti jos jednom za drugu koru.
Za fil 1 – 10 zumanaca i 10 kasika secera skuvati na pari.
Za fil 2 – Brasno ili jos bolje gustin skuvati kao kasicu u mleku sa vanilom i kad se prohladi dodati umucen maslac.
Sastaviti filove i dodati mleveni plazma ili bevitu ili neki keks koji volite.
Slag krem umutiti sa kiselom vodom.
Slagati tortu: kora – krem – slag – kora – krem – slag.
Nema komentara:
Objavi komentar