Potrebno vam je:
– 50 grama margarina,
– 200 grama čokolade za kuhanje,
– 1 puding od čokolade,
– 1 vanilin šećer,
– aroma ruma ili vanilije,
– lješnjaci prženi.
– 200 grama čokolade za kuhanje,
– 1 puding od čokolade,
– 1 vanilin šećer,
– aroma ruma ili vanilije,
– lješnjaci prženi.
Priprema:
50 grama margarina izvadite na toplo da omekani, potom ga dobro izradite mikserom.
Dodajte 180 grama sitno naribane čokolade, a ostalih 20 grama čokolade nasjeckajte na krupnije komade i dodajte u smjesu.
Nakon što povežete mikserom prethodne sastojke, dodajte i 1 žlicu ekstrakta/arome od ruma ili vanilije (a može i bilo koji drugi ekstrakt po vašoj želji). Sve dobro izmiksajte.
U smjesu dodajte i prašak 1 pudinga od čokolade i vanilin šećer.
Nastavite miksati sve dok vam se smjesa ne počne hvatati za metlice miksera, to znači da je margarin rastopljen i da možete oblikovati kuglice.
Ako vam je smjesa i dalje “praškasta” stavite zdjelu sa smjesom na toplo, npr.na radijator .
Lješnjake prepržite lagano u rolu te ih sameljite i dok su kuglice još ljepljive uvaljajte ih!
I to je sve. Ostalo je samo da ih poslužite i ušivate u njima !
Nema komentara:
Objavi komentar