Sastojci
– 600 g pilećeg bijelog mesa
– 2 patlidžana srednje veličine
– 2 tikvice srednje veličine
– 2 svježe paprike babure
– 4 dl supe u kojoj se kuhala piletina
– 4 kašike brašna
– 4 kašike pavlake
– so
– 2 patlidžana srednje veličine
– 2 tikvice srednje veličine
– 2 svježe paprike babure
– 4 dl supe u kojoj se kuhala piletina
– 4 kašike brašna
– 4 kašike pavlake
– so
Priprema
Piletinu skuhati u vodi u koju se doda maggi kocka za supu ili kašičica vegete i malo soli. Kada je kuhana (oko 20 minuta) izvaditi meso iz vode i isjeći na tanje filete.
Patlidžan, tikvice i papriku isjeći na kolutove, redati u tepsiju, premazati uljem i zapeći u rerni na 200 stepeni nekoliko minuta, da omekšaju.
Bešamel praviti tako što se odvoji 4 dl supe u kojoj se kuhala piletina. Staviti da prokuha a zasebno izmješati 4 kašike brašna sa malo vode pa zakuhati u vrelu supu. Kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne, skloniti sa vatre i umješati pavlaku.
U uljem podmazan sud za pečenje redati prvo piletinu, zatim sloj po sloj povrća koje se tada posoli. Preko povrća posuti rendan sir pa sve zaliti bešamelom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni još oko 25-30 minuta.
Izvor: kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar