petak, 4. studenoga 2016.

Voćna torta ekstra kvaliteta


Podloga:
– 10 dkg lješnjaka
– 10 dkg bajama ili oraha
Sitno nasjeckajte pa stavite u pećnicu 15 do 20 min. na 180 C. Kalup za tortu prije toga malo namažite sa uljem ili maslacem i pospite sa malo brašna.
Biskvit:
– 6 bjelanaca
– 8 žlica šećera
– 4 žlice marmelade od marelica
– 4 žlice brašna
– 4 žlice griza
Bjelance pjenasto umutite. Ostale sastojke skupa izmiješajte pa u tu smjesu dodajite drvenom žlicom pjenasto umućena bjelanca. Biskvit stavite na popržene lješnjake i bajame i sve skupa pecite 45 min. na 180 C (160 ako koristite ventilator u pećnici). Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ohladite.
Krema:
– 6 žumanaca
– 8 žlica šećera
– 2 pudinga od vanilije
– 2 žlice gustina
– 6 dcl mlijeka
– 25 dkg maslaca

Moram napomenuti da sam ja malo povećala sastojke za kremu jer mi više odgovara za kalup i paše mi malo više kreme.
Žumanca, šećer, prašak za puding od vanilije te brašno ili gustin smiksajte sa malo mlijeka. Dobivenu smjesu dodajte u uzavrelo kipuće mlijeko (skinite ga sa vatre i lagano u njega ulijte smjesu da se žumanca ne bi zgrudala). Ohladite kremu pa u nju dodajte pjenasto umućeno maslo (može i pola masla pola margarina.
Pola kreme stavite na biskvit, složite bananu i kivi (malo ih nakapajte limunom i pospite sa malo šećera u prahu), prekrijte sa drugim dijelom kreme i ukrasite sa šlagom.
Izvor: gastrodiva.bloger.index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar