Sastojci
– 10 bjelanjaka
– 300 g šećera
– 300 g kokosa
– 150 g brašna
– krema
– 700 ml mlijeka
– 70 g brašno tip 400 (oštro)
– 70 g gustina
– 10 žumanjaka
– 100 g šećer
– 1 želatina 10 g
– 100 g bijela čokolada
– 150 g maslaca ili ako ne želite maslac 200 ml slatkog vrhnja
– ribana bijela čokolada ili po želji kokos
– 3 lista velikih oblatni
– 300 g šećera
– 300 g kokosa
– 150 g brašna
– krema
– 700 ml mlijeka
– 70 g brašno tip 400 (oštro)
– 70 g gustina
– 10 žumanjaka
– 100 g šećer
– 1 želatina 10 g
– 100 g bijela čokolada
– 150 g maslaca ili ako ne želite maslac 200 ml slatkog vrhnja
– ribana bijela čokolada ili po želji kokos
– 3 lista velikih oblatni
Priprema
Stavite u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksajte sa šećerom, zatim lagano umješajte kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.
Smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta, ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.
Ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu.
Želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.
Za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko.
Kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
Kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.
Ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.
U skroz hladnu kremu umješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca.
Na svaku koru nanijeti trećinu kreme, gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje…….. mašti na volju
Kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana, meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.
Htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni……….. moja ima dosta jak grijač.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar