četvrtak, 3. studenoga 2016.

Pita sa jabukama Prhko tijesto za pitu sa jabukama




  • PRHKO TIJESTO
  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • prstohvat soli
  • NADJEV
  • 1 kg naribanih jabuka
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jednog limuna
  • prstohvat cimeta
  • 50 g grožđica 
  • PRIPREMA
  • Prhko tijesto za pitu sa jabukama

    • Maslac sobne temperature isjeckajte na komadiće i dodajte u brašno i izmiješajte.
    • Žumanjak, vrhnje, sol i limunovu koricu dodajte u smjesu brašna i maslaca.
    • Sve sastojke dobro umijesite .
    • Smjesu za prhko tijesto ostavite da odstoji 30 minuta da bi se sastojci potpuno sljubili.

    Nadjev za pitu sa jabukama

    • Jabuke naribajte u posudu.
    • Naribanim jabukama dodajte cimet, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, šećer i grožđice.
    • Smjesu za nadjev dobro promiješajte.
    • Manji dio nadjeva možete odvojiti za krajnje ukrašavanje, prije pečenja.

    Slaganje pite sa jabukama

    • Tijesto podijelite na dva jednaka dijela i razvaljajte na veličinu lima za pečenje.
    • Lim za pečnje obložite pek papirom i na njega pomoću valjka/oklagije položite razvaljano tijesto.
    • Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po položenom tijestu.
    • Nadjev za pitu sa jabukama prekrijte drugom razvaljanom polovicom tijesta.
    • Vilicom napravite nekoliko uboda po površini radi isparavanja prilikom pečenja.
    • Ukrasite površinu pite sa jabukama komadima tijesta oblikovanih po želji.
    • Pećnicu prethodno zagrijte na 190 °C i pecite 35 – 45 minuta.
    • Pitu sa jabukama servirajte ohlađenu i posutu šećerom u prahu.
    • IZVOR kolaci.eu
  • Nema komentara:

    Objavi komentar