petak, 11. studenoga 2016.

Piletina u soja sosu



Sastojci
– 1 dl soja sosa
– 1 dl kečapa
– 1 dl jabukovog sirćeta
– 4 kašike žutog šećera
– 1 dl vode
– 1 pileće bijelo meso
– malo ulja
Priprema
1. Soja sos, kečap, sirće, šećer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso.
2. Pileće bijelo meso isjeći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrijanom ulju da porumeni sa obe strane.
3. Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuhajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i kuhajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro cijeli sos. Pri kraju kuhanja probati sos i ako je potrebno dodati još malo začina po ukusu i želji.
4. Posebno skuhati pirinač i servirati uz piletinu.
Izvor: kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar