Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Pogledajte recept za najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta
Sastojci:
9 kašika vode
20 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
25 dkg mljevenih petit-keksa
17 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
25 dkg mljevenih petit-keksa
17 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
Za glazuru:
10 dkg čokolade za kuhanje
malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na lagahnoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Izvor namirnice.ba
Nema komentara:
Objavi komentar