četvrtak, 3. studenoga 2016.

pita od sljiva



  • BISKVIT
  • 1 pakiranje kompota od šljiva
  • 190 g brašna
  • žličica sode bikarbone
  • žličicu cimeta
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 100 g običnog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 150 g maslaca/margarina

Priprema

  • Pomiješajte smeđi sa običnim šećerom i mutite sa jajima i maslacem nekoliko minuta dok se šećer ne razgradi.
  • U drugoj posudi pomiješajte brašno sa zobenim pahuljicama, sodom bikarbonom i cimetom.
  • Sve suhe sastojke dodajte u posudu sa izmiksanim šećerom.
  • Mutite na srednjoj brzini električnim mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  • Svemu dodajte ocijeđene šljive iz kompota .
  • Lim za pečenje obložite pek papirom i izlivenu smjesu pecite 25 do 30 minuta na 170 °C.
U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar