petak, 4. studenoga 2016.

Recept koji sam dovela do SAVRŠENSTVA: Pogledajte u čemu je tajna za najbolje i najmekše PALAČINKE!

Pravim ih godinama po ovom receptu, ko god je probao sa oduševljenjem je tražio recept koji sam sada odlučila podijeliti sa svima.

Sastojci
– 300 ml mineralne vode
– 200 ml mlijeka
– kašikica ulja
– 2 jaja
– oko 250 gr. brašna
– prstohvat soli
– ulje za prženje
– namazi po želji
Priprema

Pomješajte prvo jaja, ulje, so, vodu i mlijeko pa postepeno dodajite brašno uz konstantno miješanje da izbjegnete grudvice (brašno dodajite dok ne dobijete kremastu smjesu).

Ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Pržite ih u zagrijanoj tavi za palačinke u koju ste stavili samo kap ulja. Debljina palačinki će zavisiti od količine koliko ste usuli u tavu.
Premazati ih možete namazima po želji. Ja najviše volim kombinaciju krema i isjeckanih banana.
Uživajte!
Izvor: procitajtevise.com

Nema komentara:

Objavi komentar